Lokanta Soyuldu

www.tosya.bel.tr (AA, İsmail ŞANAL) / TOSYA İLÇESİ SON YILLARDA SOYGUNCULARIN UĞRAK MERKEZİ OLDU, BEKLENMEDİK YERDE VE MEKÂNA GİREN HIRSIZLAR GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE TOSYA HALKI İLE SANKİ ALAY EDİYORLAR. TOSYA CUMHURİYET MEYDANINDA BULUNAN MERKEZİ BİR NOKTADA ONUR YEMEK VE KEBAP SALONUNA GECE YARISI GİREN HIRSIZLAR LEVYE İLE KAPIYI KIRDIKTAN SONRA İÇERİDE ÇELİK KASAYI OKSİJEN İLE AÇARAK KASADA BULUNAN 4 REŞAT ALTINI, 3 MİLYARA YAKIN PARAYI ALARAK KAYIPLARA KARIŞTI.

Kastamonu’ un Tosya İlçesi son yıllarda soyguncuların uğrak merkezi oldu, gün geçmesin ki soygun yapılmasın. Tosya Cumhuriyet Meydanında bulunan İlçenin önde gelen lokantalarından Onur Yemek ve Kebap Salonu gece yarısı gelen kimliği belli olmayan kişi ve kişiler tarafından kasa açılarak 3 milyar lira para ve 4 Reşat altının çalarak kayıplara karıştılar.



Tosya Cumhuriyet Meydanında bulunan Eski Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı Hüseyin ve Kasım Taşkın’ a ait Onur Yemek ve Kebap Salonu gece yarısı dükün kapısı levye demiri ile açılarak içeri giren hırsızlar içerde bulunan çelik kasayı oksijen kaynağı ile açarak kasada bulunan 3 milyara yakın para ve 4 Reşat altınını alarak kayıplara karıştı.


Sabah erken saatlerde işyerine gelen dükkân sahipleri kapının açık olduğunu ve dükkanda kasanın yerinde olmadığını gören dükkan sahipleri Polisi arayarak olayı haber verdi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri soyguncuları aramaya devam ediyor, Tosya Kaymakamı Arslan Yurt “İlçede bu tür olayların önüne geçmek için her şeyi polisten beklememek gerek, soyguncuların yakalanması ve soygunların önüne geçilmesi için halkımızın yardımcı olması gerekiyor.

Tosya İlçemiz huzurlu bir ilçe ufak tefek olaylarla huzurun bozulmasına gönlüm razı gelmez, suçlular yakalanarak adalete teslim edileceklerdir, güvenlik güçlerimize güvenin yeter” dedi.