ÜLKEMİZİN EN MODERN 25 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ TOSYA HAFIZ OKULU AÇILDI

(AA, İsmail ŞANAL) / TOSYA İLÇESİNDE BİR İŞ ADAMI BABASINDAN MİRAS KALAN EVİNİ RESTORE ETTİREREK 25 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ KIZ HAFIZLIK OKULU OLARAK TOSYA MÜFTÜLÜĞÜNE BAĞIŞLADI. BİNA SON SİSTEM OKUL HALİNE GETİRİLİRKEN EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE BİLGİSAYAR ÇAĞINA UYGUN DERSLİKLER, MODERN YEMEK SALONU VE MUTFAĞI İLE, 18 KAPASİTELİ LÜKS YATAK ODASI DİNLENME SALONU İLE GÖZ KAMAŞTIRAN MİNİ OKULA <> KURAN KURSU OLARAK İSİM VERİLDİ.

Kastamonu’ un Tosya İlçesinde yıllar önce ölen babası İlhami Ateş’ den miras kalan evini Tosya Müftülüğüne bağışlayan işadamı Fazıl Ateş evi sil baştan restore ettirerek ülkemizin en modern ve en küçük Hafızlık Okulunu Diyanet İşlerine kazandırdı.


Tosya İlçesi Hacıpir Mahallesi Hacıdade Camii yanında bulunan üç katlı beton arma baba evinin harap olmaması ve baba ocağının tütmesi için iki kardeşinden olur alarak evi Tosya Müftülüğüne bağışladı, daha sonra uzun bir uğraştan sonra bine yenibaştan düzenleme yapılarak Tosya Hafızlık Okulu oldu.

25 Hafızlık çalışan öğrencinin barınacağı bina ülkemizin en küçük fakat en modern okullarından birisi, 2 dershane ve bir kütüphanesi bulunan okulda 18 yataklı yatakhane ve modern mutfağı 30 kişi kapasiteli yemekhanesi, oturma salonu bulunuyor.

Tamamen bilgisayar ağına bağlı Tosya Hafızlık Okuluna 12 Tosya Müftülüğü Kuran Kursunda okuyan 320 öğrenciden hafızlık kursunu kazanan 25 öğrenci seçiliyor, seçilen öğrencilerden 18 öğrenci Hafızlık için yatılı olarak çalışmalara başlıyor. Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı yaptığı konuşmada İş Adamı Fazıl Ateş’ i insanların örnek alması gerektiğini, 12 Kuran Kursunda okuyan yeteneklerden 25 kişinin seçilerek her yıl 18 yatılı olmak üzere 25 öğrenci bu lüks ve modern mini okulda çalışarak hafızlık sınavına hazırlanacağını söyledi.




Yaklaşık yarım trilyon lira harcama ile yaptırılan okulda her türlü konfor var, üç iki dershane, bir kütüphane tamamen bilgisayar ağına bağlı, bir çalışma salonu, modern mutfak ve 30 kişilik yemekhanesi bulunan bine tamamen gül ağacı ile kaplama ve yerler halı kaplamalı. Kalorifer düzeni Hacıdade Camiine bağlı olup 24 saat sıcak suya sahip olacak, okulun giderleri Fazıl Ateş ile Tosya Müftülüğü tarafından karşılanırken başarılı hafız adaylarına giderleri için maddi yardım sağlanacak.

Açılış sonrası İşadamı Fazıl Ateş “Babamdan bize miras kalan evimiz yıllardır ilgisizlikten harap oluyordu, aile fertleri oturduk bir durum değerlendirmesi yaptık, burayı ailemin ismini yaşatmak ve ölmüşlerime fatiha okunması için binayı Tosya Müftülüğüne bağışladık İslam âlemine ve Tosya Halkına hayırlı ve uğurlu olsun diyorum, gösterdikleri ilgiden dolayı hemşerimiz T.C Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’ na ve Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcıya teşekkür ediyorum” dedi.



www.tosya.bel.tr