Tosya Kuba Mescidi Açıldı

Yaklaşık bir yıl önce inşasına başlanan Tosya Kuba Mescidi 5 Mart 2010 Cuma günü Diyanet İşleri Başkanımız ve hemşehrimiz Sayın Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun katılımıyla ibadete açıldı.

Kuba_Mescidi_Al._5.3.10_2

Tosya Kuba Mescidi, Medine-i Münevvere’deki açılır-kapanır kubbelere benzerliği açısından Türkiye’de bir ilki oluşturmaktadır. Ayrıca üç şerefeli minaresi ile de Kastamonu ilindeki tek camimizdir. Sunuculuğunu Tosya Pazar Camii İmam-Hatibi Nevzat Bora’nın yaptığı program, Tosya Hacı Şehriye Doğramacı Camii Müezzin-Kayyımı Şükrü Asıleren’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Kastamonu İl Müftüsü Fuat Altındaş’ın kısa konuşmalarından sonra, mikrofona gelen Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Bardakoğlu konuşmasında, hayır yapmanın ve vesile olmanın önemine değinerek, Tosyalı hayırseverler adına işadamı Ahmet Eseroğlu’na günün anısına kaymakamlığımızca hazırlanan teşekkür belgesini verdi. Ayrıca Tosya Müftülüğünce hazırlanan plaketi de İlçe Kaymakamımız Sayın Arslan Yurt verdi. Tören Çankırı İl Müftüsü Yalçın Topçu’nun duası ile sona erdi.

Kuba_Mescidi_Al

Kuba_Mescidi_Al_4

Program Tosya İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı ,Taşköprü İlçe Müftüsü Salih Sezgin Kargı Müftüsü Bayram Çelik, Tosya Din Görevlileri Derneği Başkanı Halil İbrahim Ünal ile din görevlileri, gazeteciler, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, yöneticiler ve çok sayıda vatandaşımız hazır bulundu. Programın camideki bölümünde Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Cuma namazı öncesi cemaata yönelik bir sohbette bulundu.Cuma namazını da Tosya İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı kıldırdı.Tören, hayır dilekleri ile sona erdi.

Kuba_Mescidi_Al_10

Kuba_Mescidi_Al_12

Kuba_Mescidi_Al_15

Kuba_Mescidi_Al_16

Kuba_Mescidi_Al_17

Haber ve Fotoğraflar: Sadık ARSLAN