İşte MHP nin Adayları

29 Mart 2009’da yapılacak olan “Yerel Seçimler” öncesi Tosya'da en çok hareketliliğin yaşandığı Milliyetçi Hareket Partisi'ne Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için şu ana kadar üç isim başvuru yaptı. Adaylar ve Özgeçmişleri haberin devamında...

Konuyla ilgili TOSYA.GEN.TR’ye açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Tosya İlçe Başkanı İsmail YUR; “Şu ana kadar partimizden aday adaylığı için üç arkadaşımız resmi başvuruda bulundu. Şu anda süreç devam ediyor. Teşkilat olarak Genel Merkezimizin belirlediği kriterler ve ilçemizin ihtiyaçları çerçevesinde en kısa süre içerisinde adayımızı belirleyecek ve kamuoyu ile paylaşacağız. Belediye Başkanlığı yanında Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi adaylarının tespiti içinde görüşmelerimiz ve fikir alışverişlerimiz devam ediyor. Amacımız Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında güzel memlektimize en iyi hizmeti yapacak kadroları tespit etmektir.” dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ TOSYA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI VE ÖZGEÇMİŞLERİ*
(*Adaylar isimlerine göre alfabetik olarak sıralanmıştır. )

 HASAN ATAKAN-Kastamonu Ticaret Lisesi Müdürü

01 Şubat 1957 tarihinde Kastamonu ili Tosya ilçesinde doğdu. İlkokulu Tosya Atatürk İlkokulu'nda, ortaokulu Tosya Orta Okulu'nda, liseyi de Tosya Lisesi'nde bitirdikten sonra 1980 yılında da İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü'nden mezun oldu. Aynı yıl Giresun ili Tirebolu ilçesinde göreve başladı. Tosya’daki ilk görev yeri Kilkuyu Orta Okuludur. Tosya Fatih İlköğretim Okulunda öğretmen ve müdür yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 1994 yılında Tosya Mithat Boyner Ticaret Meslek Lisesi’ne müdür olarak atandı. 2000 yılında Kastamonu Ticaret meslek Lisesi’nde müdür olarak çalışmaya başlayan Hasan ATAKAN halen bu göreve devam etmektedir.

1972 senesinde Tosya Ülkü Ocağı Başkanlığı yapan ATAKAN, Tosya'da görev yaptığı dönemde iki yıl süreyle 800 üyesi olan Kamu Çalışanları Vakfı Başkanlığı da yapmıştır.

Evli ve bir çocuk babası olan Hasan ATAKAN’ın eşi H. Ayla ATAKAN Tosya Belediyesi’nde memur ve Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrılmıştır.


 HASAN LEBLEBİCİ-Tosya Belediye Eski Başkanı

1953 yılında Tosya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tosya’da, lise eğitimini Kastamonu’da ve yüksek öğrenimini Kastamonu İnşaat Meslek Yüksek Okulu’nda tamamladı. Bir süre Tosya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görev yaptı. Askerliğini Yedek Subay olarak tamamladıktan sonra ticaret hayatına atıldı.

Bu sürede çeşitli kooperatif inşaatlarını tamamladı. Proje ve fenni mesul olarak 1433 mesken ve işyeri projesi hazırladı. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında ve Tosya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yöneticilik görevlerinde bulundu.

1989–2002 yılları arasında 7 yılı Başkan Yardımcılığı olmak üzere 13 yıl Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. 2002-2004 yılları arasında ise Mehmet ORUÇÖZ'ün milletvekili adaylığı için istifa etmesi üzerine Tosya Belediye Başkanı olarak görev yaptı. LEBLEBİCİ, 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde MHP Tosya Belediye Başkan Adayıydı.

Hasan LEBLEBİCİ, evli ve iki çocuk babasıdır.

 KAZIM ŞAHİN-Emekli Öğretmen ve İşadamı

23 Eylül 1955’te Tosya’da doğdu. İlkokulu Kargın Köyü'nde, ortaokulu Kastamonu 23 Ağustos Ortaokulu'nda bitiridi. 1973-74 öğretim yılı sonunda Çorum Erkek Öğretmen Lisesi'ni bitirdi. Yozgat’ta iki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Hacettepe Üniversitesi'ne girdi; ancak dönemin şartlarından dolayı bir yıl sonra ayrıldı. Daha sonra önlisans diploması aldı.

1978-1994 yılları arasında Yukarı Dikmen, Bayat, Karabey, Kargın köylerinde görev yaptıktan sonra 1994 yılında Tosya Mehmet Akif Ersoy iİköğretim Okulu'ndan Almanya’ya öğretmen olarak gitti ve 1994-1999 yılları arasında Almanya’daki Türk okullarında görev yaptı. 1978-1994 yılları arasında Tosya’da Ülkü-Bir, Kamu Çalışanları Vakfı ve Türk Eğitim-Sen kuruluş çalışmalarında ve yönetimlerinde yer aldı. 1994-1999 döneminde Almanya’da Türk Öğretmenleri Bölge Başkanlığı yapan ŞAHİN, Türk Okulları Aile Birlikleri Federasyonu ile Türk Ocağı kuruluş çalışmalarında ve çeşitli görevlerde bulundu. 1999 yılında yurtdışından dönerek Ankara’da göreve başladı. Bir yıl görev yaptıktan sonra emekliye ayrılarak ticarete başladı.

Ankara’da ticari faaliyetleri çerçevesinde İN-MED LTD.ŞTİ. ile inşaat işleri, İNTEDA LTD. ŞTİ. ile bilgisayar işleri yapan ŞAHİN, sivil toplumculuk adına da Kastamonu ve Yöresi Dayanışma Derneği (KASYÖDER) ve Kastamonu Dernekler Federasyonu (KAS-DER-FED) kuruluşlarına öncülük yapmış ve uzun dönem de başkanlık görevlerini yürütmüştür.

Kazım ŞAHİN, evli ve iki çocuk sahibidir.

Kaynak: TOSYA.GEN.TR