25 Bin Çiçek Hazır

İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte havaların ısınmasının ardından seralarda bekletilen çiçekler artık toprakla buluşacak. Çiçeklerini açan bitkilerin şehrin uygun yerlere dikileceği belirtildi. Her renkte çiçeğin bulunduğu seralarda ayrıca sümbül ve lale fidanları da baharla birlikte toprakla buluşacak.
Bahar ayı için dikilen 7 bin hercainin yanı sıra yaz aylarında tekrar dikilecek olan 15 bin hercai de seralarda yetişmeye başladı. Belediyeye bağlı ekipler şehir merkezinde bulunan ağaçların budama işinin hemen ardından belirlenen yerlere çiçek fidanlarını dikecek. Resmi kurum ve okul bahçelerinde de yapılan düzenleme çalışmaları için de çiçek temini yapılan serada, ateş çiçeği, kadife çiçeği, 300 adet sardunya ve petunya da yetiştiriliyor.
Ekimi yapan ziraat teknikeri İsmail Metin; “Seramızda çiçek ve süs bitkisi yetiştirmekle kalmıyor, vatandaşlarımıza da süs bitkisi konusunda yardımcı oluyoruz. Seramızda da yeteri miktarda çiçek yerine dikilmek için hazır. Önümüzdeki günlerde de ekiplerin Tosya’yı rengarenk edeceğini düşünüyoruz” dedi.
Kaynak: TosyaTürk-Mustafa BAZLAMATÇI