80 SENELİK SU ORTAYA ÇIKTI

Papazönü Mevkii’nden gelen su ve bu suyun gelmesi için harcanan elektrik masrafını yapılan revizyon çalışmalarıyla en aza indiren Belediye Başkanı Kazım Şahin, şehir merkezindeki abonelerin büyük bir bölümünün ihtiyacını karşılayacak olan suyu Su Uçluğu Mevkii’nde ortaya çıkardı.

 
1930’lu yıllarda yapılan drenaj çalışmalarının artık eskidiğini ve su kaybının yüzde 90 olduğu dile getirilirken yapılan yeni çalışma ile mevcut suyun yüzde 95’i artık Tosyalı abonelerin evlerine ulaşacak. Saniyede 30 litre olarak hesaplanan su, bölgeden 2 km uzaklıktaki kaynaklardan getirildi.

Kış aylarında Zabıta Amiri Niyazi Çil başkanlığında çalışmaya başlayan ekipler ilk başta ulaşım sorunun olduğunu dile getirerek su borularını ellerinde taşıdıklarını dile getirdiler. İnsan gücü ile yapılan drenaj çalışmalarında 80 sene önce yapılan suyollarının tamirinin ardından büyük bir oranda kar elde edileceği de belirtildi.

 Başkan Şahin çalışmayı yapan ekibi kutlayarak; “Bu suyollarının yapımı 1930’lu yıllara dayanıyor ve zaman geçtikçe de beton yollar aşınmış ve suyun sızması önlenememiş. Biz yaptığımız çalışma ile su yollarını tamir ederek kaynaktan çıkan suyun yüzde 95’ini evlere kadar getirdik. Su oldukça kaliteli ve yumuşak. Yapmış olduğumuz çalışma ile büyük ölçüde de kar etmiş olacağız. Küçük karlarla büyük işler yapmaya devam!” dedi.